Oglaševanje na Informiran.si
Izdelava dokumenta po naročilu

Če dokumenta, ki ga potrebujete, niste našli na našem portalu, nam pošljite opis in izdelali ga bomo individualno:

Pošljite podatke
[Kliknite tu]

20. februar 2017 | Prijava |

Navodila za namestitev in uporabo raziskovalnih storitev za Microsoft Office 2003

Samodejna namestitev
Raziskovalne storitve se samodejno namestijo s klikom na spodnji gumb »SAMODEJNA NAMESTIITEV«. V oknu, ki se pojavi, izberite možnost "Odpri". Program vas obvesti o uspešni namestitvi. Za začetek uporabe nameščenih raziskovalnih storitev morate zapreti vse programe iz zbirke Microsoft Office 2003, ki so bili odprti ob namestitvi raziskovalnih storitev in ponovno zagnati katerega od programov iz te zbirke.


SAMODEJNA NAMESTITEV

Opozorilo: nekateri protivirusni programi oziroma osebni požarni zidovi ne dovolijo izvajalne kode na internetnih straneh in jo označijo kot virus oziroma kot škodljivo. Za samodejno namestitev je treba dovoliti izvajanje take kode Če tega ne želite ali nimate ustreznih pravic, upoštevajte navodila za ročno namestitev na dnu te strani.


Uporaba raziskovalnih storitev
Iskalnik, vgrajen v programe zbirke Microsoft Office 2003, omogoča uporabo raziskovalnih storitev znotraj samega programa (MS Word 2003, MS Excel 2003, MS PowerPoint 2003 itd.). Iskane pojme tako lahko prikličete kar s klikom na besedo, če pri tem držite tipko levi Alt. Rezultati se izpišejo v podoknu Raziskovanje na desni strani zaslona. Izbrani rezultat lahko s klikom na gumb »Vstavi besedilo« prenesete na delovno površino.

Druga možnost je, da najprej odprete podokno Raziskovanje, kar storite s klikom na ikono ali v meniju Orodja (Tools) > Raziskovanje (Research). Iz padajočega seznama na vrhu podokna izberete, katere raziskovalne storitve boste uporabljali – izberete lahko posamezno storitev ali skupino storitev, kar omogoča istočasno iskanje po vseh storitvah v skupini. V zgornje vnosno polje vpišete iskani pojem in kliknete na zeleno puščico.


Seznam raziskovalnih storitev

KRATICE ZAKONOV
Vnesete kratico zakona, dobite pa njegov polni naslov.

Okrožna sodišča - krajevna pristojnost
Vnesete ime naselja, dobite pa naziv in naslov za to naselje krajevno pristojnega okrožnega sodišča.

Okrajna sodišča - krajevna pristojnost
Vnesete ime naselja, dobite pa naziv in naslov za to naselje krajevno pristojnega okrajnega sodišča.

Višja sodišča - krajevna pristojnost
Vnesete ime naselja, dobite pa naziv in naslov za to naselje krajevno pristojnega višjega sodišča.

Naselja po upravnih enotah
Vnesete ime naselja, dobite pa naziv in naslov upravne enote, v katero to naselje spada.

Delovna in socialna sodišča - krajevna pristojnost
Vnesete ime naselja, v katerem je sedež okrožnega sodišče, dobite pa naziv in naslov za to naselje krajevno pristojnega delovnega sodišča oziroma njegovega oddelka.

Območne geodetske uprave - naslovi
Vnesete ime naselja, v katerem je sedež območne geodetske uprave, izpostave ali geodetske pisarne, dobite pa naslov te uprave, izpostave oziroma pisarne.

Izpostave AJPES - naslovi
Vnesete ime naselja, v katerem je izpostava AJPES, dobite pa naslov te izpostave.

Občine - naslovi
Vnesete ime občine, dobite pa njen naslov.

Okrožna državna tožilstva - naslovi
Vnesete ime naselja, v katerem je sedež okrožnega državnega tožilstva ali njegovega zunanjega oddelka, dobite pa naslov tega tožilstva oziroma zunanjega oddelka.

Ročna namestitev
V kateremkoli programu iz zbirke Microsoft Office 2003 odprete podokno Raziskovanje, kar storite s klikom na ikono ali v meniju Orodja (Tools) > Raziskovanje (Research). Na dnu podokna, ki se je odprlo na desni strani, je povezava Možnosti raziskovanja (Research Options). S klikom na to povezavo odprete okno za urejanje raziskovalnih storitev. Kliknete na gumb »Dodaj storitve«. V okno, ki se odpre, vpišete (oziroma kopirate in prilepite) povezavo:

http://research.Informiran.si/research.asmx?culture=sl-si

in kliknete na gumb Dodaj (Add). Program vas obvešča o izvedenih korakih. Dvakrat kliknete na gumb »Nadaljuj«, izberete, katere raziskovalne storitve želite namestiti, in kliknete na gumb »Namesti«. Ob uspešni namestitvi bo program posredoval sporočilo »Storitve so bile uspešno dodane«.

Navodila za namestitev in uporabo raziskovalnih storitev za Microsoft Office 2003 Navodila za namestitev in uporabo raziskovalnih storitev za Microsoft Office 2003 Navodila za namestitev in uporabo raziskovalnih storitev za Microsoft Office 2003

Izdelava pravnih dokumentov - Pravni nasvet po e-Pošti - Brezplačni e-Priročniki - Članki in nasveti - Oglaševanje

Kontakt in pomoč uporabnikom: Kontaktni obrazec I T: 01 / 511 42 60 I M: 051 / 204 821 I info@informiran.si

© INform, pretok znanja d.o.o. 2004-2017. Vse pravice pridržane.